Bilete gratis ABC la aeroport?!

După ce și-a umplut buzunarele subînchiriând Teatrul pentru Balurile Bobocilor (toți liceeni organizatorii de bal sunt trimiși, spre surprinderea lor, de către personalul administrativ al teatrului către o firmă de organizat evenimente), Glad Varga s-a gândit să mai facă un ban cu bunurile și bugetul administrației locale. Nu este un loc de joacă străin pentru el. Așa cum a mai arătat Monitorul Cultural în trecut, Glad este abonatul proiectelor cu dedicație de la Centrul Municipal de Cultură, însumând sute de mii de lei pe activități și evenimente mai mult necunoscute, cu impact cel mult asupra clientelei de partid, și poate al prietenilor și „voluntarilor” lor.

Probabil pentru că legislația limitează mult (la câteva zeci de mii de lei) cheltuielile în campania electorală, favoritul primarului pentru lista de parlamentari din decembrie își face încălzirea frenetic pe margine în pre-campanie. După fuga cu obstacole prin parcuri organizată în parteneriat cu Poliția Locală (prezentă și ea cu sigla pe afișul festivalului) , una dintre asociațiile lui Glad (de data asta este vorba de Centrul Judetean de Voluntariat Arad) despre al cărui sertare de birou se spune că sunt pline cu ONG-uri făcute special pentru a căpușa bugetul local, s-a pus să își încarce contul cu mai bine de 40.000 euro , după cum el însuși se laudă la o conferință de presă, contribuind serios în acest sens (cine altcineva decât) faimosul Centru Municipal de Cultură.

Bilete pe bune sau bilete pe grati$?

Dacă este un eveniment finanțat de bine-cunoscutul bugetofag CMC, legislația spune că nu poate fi perceput bilet de intrare. Din această cauză, arădenii s-au putut bucura de prezența însprâncenată a lui Pleșu fără să scoată măcar 50 de bani din buzunar: pentru că au scos DEJA O DATĂ când au plătit dările la Primărie! Deci având în vedere că bugetul local este alimentat de către arădeni, nu e logic și nici moral să le mai ceri bani din nou, drept taxă de acces. Dar în nesimțirea caracteristică, politicienii de tipul primarului Falcă și minionii crescuți în asemănarea sa, bagă mâna adânc în buzunarele arădenilor și le cer și mai mulți bani! Cam aceeași schemă ca la UNTOLD, unde unii au făcut bani, dar în afară de Curtea de Conturi (ce a decis că a fost un festival finanțat ilegal), nimeni nu i-a investigat serios pentru că … #dinmeditatii?

Departe de a fi un eveniment de anvergura celui din Cluj-Napoca, ABC la Aeroport sau Open Air Festival cum vrea să mai fie cunoscut, se înscrie însă în lista activităților făcute de clientela partidului la guvernarea locală. Alimentat din fonduri publice, organizat în locații ale Statului pe care orice organizator de evenimente neconectat nu ar fi putut să le obțină, festivalul de muzică „cu de toate” pare să aibă toate ingredientele unei acțiuni made by Primaria Arad. Și dacă nu era prezent înainte pe la mai toate evenimentele de cultura organizate de primărie (Zilele Aradului, Gala de Operă din Reconcilierii etc.) pentru a oferi „invitasii gratiss”, puteai să bănuiești că Glad sau orice alt politician de tipul falca+copy+paste  și-a băgat coada în ABC la Aeroport, un festival modern (și monden) de acest fel fiind ceva parcă prea în regulă pentru Arad.

abc-la-aeroport-glad-si-abc

Și arădenii au plătit de la 25 de lei în sus pentru un eveniment la care au contribuit deja. Fie că e vorba de contribuția din bugetul local (via Centrul Municipal de Cultură), fie că e vorba de un aeroport (fără curse aeriene) recondiționat recent cu milioane de lei tot din bugetul local. După toți banii aceștia plus banii pe care asociațiile și firmele lui Varga le-au supt locuitorilor orașului, elevi sau adulți nu contează, prin diverse alte „proiecte”, și 2 lei ar fi părut prea mult pentru a oferi să intri la Open Air Festival!

Suntem hip sau nu mai suntem?

Că ABC este un tip de eveniment mai exclusivist a devenit cunoscut de mai toată lumea, mai ales de când băieții au inaugurat un local dedicat petrecerilor și concertelor într-un subsol din Piața Avram Iancu. Însă cu elitele nu faci profit, mai ales în Arad, unde acestea sunt foarte puține la număr și de prea puține ori nealimentate de la bugetul statului, fie direct sau indirect prin firma unui prieten. Așadar „fă-te frate cu dracul” (din Primărie) era un pas normal în logica profitului. Doar că vânzându-și logo-ul pentru o petrecere în aer liber cu maestrul Gheorghe Zamfir și maestrul teenfest Glad Varga, ABC ar putea să se înscrie în cursa electorală din decembrie. Chiar dacă nu vor asta și tot ce și-au propus era „cel mai important eveniment de muzica electronica din istoria orasului”, e posibil ca prin asocierea cu un asemenea politician să-și fi atras toate flegmele îndreptate inițial spre minionul primarului. Nu ar fi primii și la cum stau lucrurile, nici ultimii.

Mai jos poză găsiți o poză cu Glad și don’ Ioțcu, un om care a ajuns departe: de la momentul când a tăiat panglica Centrului Județean de Voluntariat până la cel în care a aruncat un plic în tufa cu trandafiri fugărit fiind de mascați.

Lansare-Centrul-Judetean-de-Voluntariat-Arad-166-albu-arq-varga-iotcu-dragos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s