Street Food Festival Arad: UNDE sunt BANII?

V-a placut festivalul? Mancarea a fost buna? Cam scumpa, parca, nu? Dar, totusi, cati bani a costat toata aceasta distractie din bugetul local?

street food festival arad - 2017 locatie Piata Avram Iancu

Singurul eveniment care nu este organizat de către Primaria Arad, ci de către partenerul acesteia în afacerea dărâmării stadioanelor din Arad în calitate de beneficiar – Kaufland, Street Food Festival primise la începutul anului suma de 150.000 lei în Programul Acțiunilor Cultural Artistice, Sportive și Educative pe Anul 2017, sub grija celor din Centrul Municipal de Cultura (CMC).

street food festival arad Actiuni CMC lista 2017 - 1 street food festival arad Actiuni CMC lista 2017 - 2

Înaintea demarării festivalului, s-a organizat frumos o conferință de presă, alături de primarul în funcție, Gheorghe Falca. Ce aflăm cu această ocazie? Nu că PNL-istul a declarat (în obișnuitele sale elucubrații) că „și acest eveniment face parte din planul nostru de a aniversa centenarul Marii Uniri, pe care îl vom sărbători în stradă”, ci că managerul comercial al evenimentului, Călin Câmpean, „le mulțumește celor de la Centrul Municipal de Cultură Arad pentru sprijinul logistic și financiar acordat evenimentului.”

street food festival arad - 2017 conferinta de presa

Presa locală a titrat că „Aradul a vibrat aseară la Street Food Festival”. Poze și scurte recenzii despre numărul mare de cetățeni care au mers să mănânce ceva în spatele Teatrului au curs în ultimele zile. Unii cu website-uri chiar au lăudat administrația locală pentru acest festival(?!) Din păcate, presa nu a mai titrat că înainte cu o săptămână de demararea evenimentului, Primaria Arad a luat toți banii pe care îi alocase la începutul anului prin CMC. După cum se vede din rectificarea din 8 iunie 2017, din cei 150.000 lei acordați inițial s-a luat 150.000 lei cu altă destinație. Rezultă 0 lei pentru Street Food Festival Arad!

street food festival arad - buget rectificare iunie 2017

Neintrând în detaliile alegerii locației (îngrămădite pe aleile pieței și suprapunându-se cu restaurantele de mâncare din zonă) nu putem să nu observăm că nu s-a mai închis circulația așa cum fusese anunțat, iar sensul de pe strada Unirii a rămas la fel, cu toate că au fost montate semne noi de circulație! Deci sprijin logistic… cam precar. Poate le-a indicat Primăria pe cineva care amenajează niște scene moderne sau i-a ajutat Poliția Locală să dirijeze mașinile (aveau oricum această obligație).

Rămâne întrebarea – pentru ce sprijin financiar a mulțumit Primăriei reprezentantul Kaufland?

Mai ales că banii de la bugetul local au fost, cum am văzut, zero! Presa ne dă un indiciu „Festivalul realizat de Agenția Why Not&Flavours se va desfășura la Arad în perioada 15-18 iunie, pe plan local evenimentul fiind susținut de Municipiul Arad prin Centrul Municipal de Cultură, Poliția Locală și Centrul Judetean de Voluntariat.” Prin cine?! CMC, Poliția Locală și cine?! Prin acel ONG înființat de actualul parlamentar PNL Glad Varga? Da, entitatea abonată la fondurile publice locale, prin care trec toți banii de la bugetul local către ONG-urile prietene administrației locale. Poate au dat, pe sub mână, celor de la Kaufland banii încasați cam ilegal (vezi Cazul Untold) la acel festival cu ABC la aeroport? N-avem de unde ști. Presa nu se preocupă cu așa ceva. Opoziția bălește la scaunele Guvernului. În loc de concluzie:

(DE) UNDE sunt BANII pentru care au mulțumit cei de la Street Food Festival Arad?

One thought on “Street Food Festival Arad: UNDE sunt BANII?

Leave a comment