Cadou de la Primarie pentru Vijelie: fara muzica pe terase

Probabil ați citit cu toții scandalul făcut de Poliția Locală la terasa Nerv și restaurantul Perla. Cei de la aradon s-au ocupat să fi citit despre aceste două localuri, deși am aflat că mai toate terasele de pe centru au fost vizitate de oamenii primarului (da, mai nou, Poliția Locală este direcție a Primăriei lui Ghiță Falcă, pierzându-și calitate de instituție independentă)..

Ideea este că prevederea aceea cu interzicerea muzicii pe terase nu este nouă, cum ar crede lumea stătătoare de prin oraș. Din contră. Are vârsta la care unii oameni merg pe propriile picioare.

vijelie festivara

Ziua în care Vijelie a început să-și toarne talentul în aer liber a coincis cu ziua în care Poliția Locală s-a decis să aplice un Regulament. Mai exact, o prevedere de 2 ani dintr-un regulament local, ce nu ține cont de decibeli ci pur și simplu interzice un lucru. O vreme proprietarii au mai putut fenta Primăria dornică de amenzi, fiindcă nu existau prevederi birocratice în mod expres pentru terase. Din iunie 2015 s-a introdus orarul separat pentru terasă. Ce ne interesează s-a întâmplat o lună mai devreme, când s-a introdus interdicția cu muzica. Adică, 29 mai 2015 – HCLMA nr. 134, care spune că:

„Art.11, alin.(2) Difuzarea muzicii pe terasele sezoniere este interzisă.”

După cum se poate vedea din Regulamentul original, cel din 2011, nu exista așa ceva. Regulament actual – HCLMA nr. 192 din 8 iunie 2017 prevede și el că:

„Art. 17. Difuzarea muzicii pe terase este interzisă.”

Vijelie nu este la prima lui apariție în Arad, el fiind chiar recent la un salon de evenimente manelistice din oraș. De ce s-a gândit Primăria să demareze acțiunea MUTE ON, exact când „maestrul” din poza de mai jos a dat dezlegare la bere și muzică pe Ștrandul Neptun?

vijelie helen aprilie.jpg

Falca a dat dezlegare la bere si muzica pe stadionul Vagonul

Acesta era titlul unui articol din 2005, când primarul actual avea burta unui proaspăt baron local în devenire. Dar avea și un parteneriat cu actualul organizator din 2017 al Festivara. Motiv pentru care în urmă cu 12 ani s-a deplasat la ex-stadionul Vagonul (acum Kaufland Banul Mărăcine) pentru a lăsa concertele să aibă loc. Se pare că nu a uitat prietenia și a făcut un cadou.

„Nu inteleg cum vine asta. Sa nu pot fi lasat in casa mea. Tot ce este aici e proprietatea primariei…” – Gh. Falcă, 2005

Recapitulare

Deci fix în weekendul în care au venit mai toți marii artiști (expirați) ai României pe Ștrand – zona distrusă de gardurile și biletul de intrare instituit de primar – Poliția Locală „s-a gândit” să aplice Regulamentul. Timp de 26 de luni de zile, „polițiștii” nu s-a obosit să amendeze proprietarii de terase, nici măcar să-i atenționeze. Mai ales că de când există legea cu interzicerea fumatului în interior, mai toate barurile și restaurantele și-au permanetizat terasele, ele ocupând spațiul public (sau privat) și vara și iarna! A fost nevoie să reînvie o amintire (Festivalul Berii = Festivara) ca instituțiile de control să-și facă treaba. Acum, întrebarea nu este ce politicieni o să pescuiască subiectul în lipsă de implicare reală în comunitate (hint: burtoși cu barbă de la pesede și pletoși gicăcontra-de-serviciu), ci următoarea:

Răspunde cineva din Primărie și Poliția Locală pentru neglijență în serviciu timp de 26 de luni în care nu au aplicat prevederea „fără muzică pe terase”?

Răspunsul vine din poza de acum 12 ani…

Falca 2005 Festival Bere Stadion Astra Vagon

… un rânjet arogant.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s